advertisment

Tuesday, March 8, 2011

Jelajah Blog Kategori Ibu...

Assalamualaikum...

Apa khabar semua?? Saya baru siap mengemas dapur...Anak2 dah siap dinner, ayahnya dah keluar jumpa boss dan saya akhirnya dapat berblog...Pagi tadi saya dah tengok Segmen Ben Ashaari tu. Cuma, masa mencemburui saya...Kena jemur kain yg dah siap cuci 2 mesin, kena masak lunch dan tapau ke rumah Mok Yoh...kalo x anak2 tercari2 lauk saya masak...Nah, skarang saya freeeeee...

Sambil meriba dan menyusukan c Syasya...saya mulakan sesi ini dengan Bismillahirahmanirrahimmmm...

1. Sila letak banner ini...

beressss incekkkk...
dah taruk...skali ngan linknya...

2. Tajuk : Jelajah Blog Kategori Ibu dan linkkan ke entri tu...siapppp incekkkk...hehehe...

3. Siapa yang layak masuk? Blogger blogger yang sudah bergelar ibu...
    Saya punye anak tigaaaa...hihihi...

4. Cerita secara ringkas mengenai diri anda...
    Saya seorang guru yang dah hampir 12 tahun berkhidmat dgn kerajaan Malaysia. Berumur 33 tahun (bln
    10 nnt baru cukup 34 tahun okkk)...Saya suka memasak tapi x suka mengemas haha...tp tak bererti 
    rumah saya bersepah lintang pukang yeeee...hehehe...

5. Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu...
   Setiap kali melihat kehadiran anak2 yg dikandung selama 40 minggu 10 hari lahir ke dunia...Tak terucap
   dengan kata2...Allahu Akhbar!

6.  Kenangan pahit anda?
     Sewaktu keguguran anak ke 3...kandungan ketika itu berusia 12 minggu...Adam selalu meminta adik 
     lelaki supaya dia ada kawan nak main bola..."Baby tunggu ibu di Syurga ya sayang..."

7.  Kata-kata Khas buat Si Suami...
     TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMPERISTERIKAN MA...SEMOGA, KASIH SAYANG INI 
     ABADI SAMPAI KE SYURGA...

8.  Jika ada anak, apakah nasihat anda kepadanya, dan juga buat anak2 yg berada di luar sana...
     Jangan sesekali lupakan Allah. Jagalah hati kedua org tuamu...

9.  Apakah harapan anda kepada anak anda...
    Semoga anak2 saya menjadi anak2 soleh dan solehah dunia dan akhirat...

10. Nasihat buat si gadis di luar sana...
     Batasilah pergaulan anda...daripada melepak x tentu hala, sejuta kali baik berblogging...

Saya harus hantar link entri ni pada ben skarang...

Jumpa lagi nnt ya...Lebiuuu oll...

Wassalam....





11 comments:

simanis said...

Pelik betul la entri bersama ben ni...masa taip ok je, bile post jadi lintang pukang susunannya...

kakchik@ella said...

kakchik pun join segment ni dik. nak bermesra dgn blogger ibu-ibu. hihi

c-tea said...

datang dari blog saudara ben.k..jemput datang ke blog ct...

dan jangan lupa untuk vote blog ct k..jom baca sini

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/jom-ramai-ramai-vote-untuk-blog-ct.html

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
slm perkenalan,
blog apisv2

ShA + ZaM = LoVe said...

salam..
singgah dari blog Abg Ben..

http://heandsheloves.blogspot.com/

>NiSha<

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

simanis said...

ok...tq, nnt saya follow balik dih...

rizaros said...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

Lulu caldina said...

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya...

Mamaleesya said...

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

luckylizan said...

salam simanis...(manis sungguh nama semanis orangnya..) saya datang, nak berkenalan.. singgah dari blog ben, nasib baik ada gak kategori jelajah n kan..boleh bermesra2 dengan ibu2..jom tukar2 link nak? boleh share2 info :)p/s ;awak baca blog diana green apple gak ker...hahaha..superselamber jer dia tu..