advertisment

Monday, April 11, 2011

Hilangkan bau durian dalam kereta...

Assalamualaikum...

Sape suke makan durian???

Saye tak suke!!! c Kakak kalo bau durian loye je...c Adam pun baru tahun lepas blajar makan lepas dipakse oleh bapaknye...

Ade orang suke sangat bawak kereta saya dan gi beli durian. Pening sangat baunye walaupun yg dia beli sebijik je...

Malam ni setelah dibebel2...dia yg tersebut di atas telah memberi petua utk menghilangkan bau durian dalam kereta. Cara2 nya ialah :

a) Sebelum gi beli durian, sila sediakan kotak atau storage box utk isi durian.
b) Sila beli roti putih (xkisahlah Gardenia ke, High5 ke dll yg seangkatan dengannya)

Pastu, boleh lah gi beli durian...hehe...

Durian yg dibeli tu, sile taruk dalam kotak atau storage box. Roti tu sile susun atas durian sekeping2 dan tutup kotak atau storage box tu, dan boleh lah memandu balik rumah tanpa perlu menutup idung bg yg tak suke bau dia mcm saye ni hehe...

tapi jgn la beli smpai tak muat kotak plak!
kang salah kan saye plak bg petua xleh pakai...
agak2 la kannnn...

Sila lah terai...

Jumpa lagi nnt ya...Lebiuuu oll...

Wassalam...

2 comments:

MUZAFFAR said...

Baru lepas beli durian kat pasar malam sekejap tadi. Lain kali saya try petua ni. Saya tak boleh bau dan makan durian. Nak termuntah tapi anak2 yang suka...

simanis said...

Terai la bang...syima stres bau dia sampai urat kepala timbul...