advertisment

Sunday, May 15, 2011

Yang Paling Saya Sayangi...


Assalamualaikum...

Ni haw ma??? Wo hen haw...

Seskali mengade kan, ape salahnye hehehe...

Saya nak tanya ni, banyak2 benda dalam dunia ni yang kita punyai, apa barang yang awak semua sangat sayang??? Kira sayang gile la ni... Ce pikir kejap...

Saya sangat sayang mereka yang dalam gambar tu. Mereka semua tu dah berusia hampir 20 tahun! Dulu, masa saya form 2, mak bawak kiteorang ke Langkawi. Jalan-jalan je. Hala balik tu singgah kat Sg. Petani, rumah anak sedara abah, sepupu saya. Askar, kapten time tu.

Depan rumah dia ade pokok saga. Bawah pokok saga tu dia tepek rumput karpet yg halus-halus tu. Sampai2 je rumah dia, keliling pokok tu adelah sangat merah dan bertaburan! Saya sangat teruje. Kat pokok tu juge ade buaian kayu. Sambil2 berayun, saya feeling2 la mcm model Salem High Country hehehe...

Hari nak balik, saya kutip biji saga tu sebanyak yang boleh. Saya tak tahu ape tujuan saya kutip. Mungkin sebab dia merah, dan saya suke merah. Mak kata tak payah ambik, buat sepah rumah je. Saya diam je dan terus kutip dan letak dalam kotak Ferrero Rocher... Dan dia adelah kekal sehingga sekarang, cuma bekas tu ade retak sikit. Mungkin sebab dan lama sangat kot...

Sebenarnya, sejak dia saya simpan, sampai sekarang ni, dia lah tempat saya meluah perasaan. Walaupun takde tindak balas, dan dia memang tak respon ape pun pada saya, tapi saya tetap bercakap dengan dia bila saya sedih dan nak marah. Gila kah saya???

Takkkkk... saya tak gila... Saya cuma nak share dengan semua dan benda ni saya tak pernah cerita pada sape2 pun... Ini adelah yang pertama kali nya...

Jumpa lagi nnt ya...Lebiuuu oll...

Wassalam...





2 comments:

Atie'z Collections said...

mu tanam la kak ima sure tumbuh so bulih lak aku g kutip nati..huhu

simanis said...

hahaha...sayang aihhh nak pisah2 kan dia ni...saiko aku eh???