advertisment

Monday, May 16, 2011

Saya Guru Paling Popular???


Assalamualaikum...

Selamat Hari Guru kepada semua guru...

Hari ni saya keluar rumah jam 6.45 pagi dan sampai semula ke rumah adelah baru 5 minit yg lepas, 3.34 petang.

Hari ni diadekan sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah seperti biasa. Tema tahun ini adelah merah + hitam.

Pagi tadi, ucapan dan bacaan perutusan2 oleh pihak pentadbiran. Pastu, nyanyian lagu Guru Malaysia, Doa Buat Muridku dan Joget Pahang. Jam 9 pagi, sukaneka. Ada bola sepak kain pelikat cikgu lelaki lawan murid2. Cikgu pompuan ade musical chair dan bowling buah kelapa. Ade jugak game basikal lambat. Pastu, rehat. Tapi, saya tak main la sebab saya laparrrrrrr yg amat dan terus ke kantin hehe...Lagi pun, kalau berbaju cantik ke padang, abes la hilang vogue saye kan??? hehehe...

Siap rehat, acara persembahan murid2 dan nyanyian karoke guru2. Hebat! Ramai cikgu bersuara sedap rupanya hehehe...Ade cikgu tu suruh saya nyanyi, tapi saya kata saya sakit tekak hari ni hehehe...selamatttttt...Guru Besar pun bersuara sedap rupanya...hehe...ala2 P.Ramlee kononnnnn hehehe...

Pastu acara pertukaran hadiah antara guru, dan penyampaian hadiah sukaneka tadi. Ade diselitkan beberapa jenis anugerah. Antaranye, anugerah guru paling sporting, guru paling anggun dan guru paling popular. Saya adelah tidak peduli kan semua ini kerana saya sedar saye adelah, seseorang yang baru 4 bulan setengah di sekolah itu. Saya tak kesah langsung sape yg menang...

TAPI...bila diumumkan nama saya sebagai GURU PEREMPUAN PALING POPULAR SESI PETANG, saya mengambil masa beberapa minit untuk bangun dan mendapatkan jambangan bunga disediakan...Bagai mimpi, tobat saya tak sangka murid-murid sesi petang undi saya sebagai Guru Popular.

Kepada murid-murid sesi petang yg mengundi saya, terima kasih atas AFUNDI anda semua...esok sempena Hari Wesak, cikgu bagi off kat korang ok, xyah datang skolah hehehe...Hari Rabu cikgu akan bawak coklat 2 balang...kita pakat makan puas2 ok...hehe...

Terima Kasih murid-muridku...Cikgu sayang kamu semua...
(dengan titisan airmata...)

Jumpa lagi nnt ya...Lebiuuu oll...

Wassalam...

4 comments:

Srikandi Bonda said...

Waa.. guru paling popular! vogue gitukan.. hehe.. Tahniah! :)

simanis said...

terima kasih...

Bro Framestone said...

nak vote juga boleh..??

entry terbaru bro malam nie ade nama kamu.. ade masa baca la ek

www.broframestone.com

simanis said...

baiklah bro hehehe...tq