advertisment

Friday, May 6, 2011

Wacana Pengenalan Bersama Bro Wacana



Assalamualaikum...

Selamat pagi Jumaat yg diberkati Allah untuk semua orang...

Hari ni saya nak cerita tentang hal blog saya ni seperti mana anjuran Bro Wacana tu...Saya nak cari ramai kawan-kawan blogger, bukan nak glamer...Tak terniat mcm tu...

Oklah, saya mula kan...Saya simanis... Dan blog saya ni namanya Walautakcantiktapimanis...Kenapa nama saya simanis??? Dalam ic memang simaniskah??? hehe... Nama saya Syima, tapi ramai kawan-kawan duk panggil sima atau cma...dan saya saje gabungkan sima + manis = simanis. Perihal nama blog saya tu pulak, saya memang sedar bahawasenya diri saya ni memang tak cantik, tapi manis itu ada laaa...hehe...sebab tu lahirnya Walautakcantiktapimanis pada awal bulan Februari tahun ni, 2011...

Kenapa saya menulis blog??? Ini adelah kerana saya suka menulis. Bukan kerana saya mempunyai tulisan yg cantik (sila abaikan), tapi memang saya suka menulis sejak dulu lagi. Saya akan menulis apa sahaja perkataan yg terlintas di fikiran. Sebelum ni, dalam beg saya ada buku nota kecik yg perlu diganti sebulan sekali. Kenapa diganti??? Penuh dengan contengan. Rimas dengan keadaan huru hara saya itu, laki saya belikan saya sebuah gadjet yg moden, kecik dan ringkas supaya saya boleh mencatat segalanya sebagai ganti buku nota.

Walaupun saya suka menulis, semua yg saya tulis tu jarang sangat bermanfaat untuk orang lain. hehe...Akibatnya, masa SPM dulu subjek BM saya dapat cangkul (7)...Kena ambik paper Julai ok...hehe...Itu adelah kesan dan akibat terlalu obses berbahasa penjajah!

Blog saya ni tak banyak yang menarik sebab dia lebih banyak kepada dairi harian saya. Kadang-kadang ade juga saya selitkan petua sikit-sikit...Petua yg jarang-jarang kita dengar lah...Yg dah biasa dengar malas saya nak tulis, nanti semua manusia muntah ijau pulak...

Ok, cukuplah tu...

Kepada Bro Wacana, Terima Kasih!

Jumpa lagi nnt ya...Lebiuuu oll...

Wassalam...

13 comments:

Pembawa_Wacana said...

Ok....sama-sama....:)

nanibahaudin said...

dr blog bro wacana.. salam kenal.. ^^

Fari said...

Dari PW

sudi singgahla sini, http://fatinashifaroslan.blogspot.com/

Orange said...

Salam Perkenalan. Terjah dari blog Pembawa Wacana...

Cikgu Ma said...

assalamualaikum Syima,
wah hobi kita sama,suka mnulis,saya pun entah apa2 yang terlintas mesti nak tulis sampai serabut suami tengok banyak nya buku kecik saya.:)
tahniah. followers Syima semakin bertambah ramai,tak silap saya beberapa minggu lepas, belum lagi 100 lebih.selamat menulis ya Syima dan sudi ke beri komen dalam blog wordpress saya tu.

anismelon said...

salam perkenalan..singgah dari blog bro wacana..:)

*anis na ajak join nie..jom singgah and join...

http://anismelon.blogspot.com/2011/05/jom-jiwang-sekejap.html

Faziera193 said...

hye simanis.. ^___^
datang singgah dari blog PW..
saya pun suke menulis apa yang terlintas di hati..
kebiasaannya pasal personal lah kan..dan juga tips2 untuk dikongsi bersama.. ^___^


jemput singgah kalau free..
http://faziera193.blogspot.com

en solo said...

berblogwalking dr blog Bro Wacanaku...
selamat berblog...
senyum selalu ok [^_^]



http://solomolo.blogspot.com/

Munna said...

terjah juga....^^

Elle Elyssa said...

elle singgah dan follow.

http://elleelyssa.blogspot.com/

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

singgah sana.. dr blog Bro wacana ^_^

Srikandi Bonda said...

Blogwalking dan follow dari blog bro wacana. Salam perkenalan.. ^_^


http://diarihatimuslimah.blogspot.com

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D